Blog

Video Geeft Vertrouwen

Als u echt een verschil wil gaan maken naar uw cliënten, dan is video het ultieme middel daartoe.

Je kan op een eenvoudige manier met enkele video’s van een paar minuten een wereld van verschil maken. Als het op vertrouwen en betrokkenheid aankomt is er geen betere manier om dit te bereiken dan met video.

 

Identificatie

Mensen die u zien op video krijgen al heel snel het gevoel dat ze u kennen. Video is ideaal om connectie te maken. Uw (toekomstige) cliënten willen graag weten wie er achter de zaak of praktijk staat. Het is echt onwaarschijnlijk welke boost video geeft aan het vertrouwen dat mensen in u hebben. Het geeft ook aan dat u professioneel bezig bent en u onderscheidt zich van de concurrentie.

 

U kan het!

Maakt u zich geen zorgen over het feit of u wel op video werkt. Video’s worden gemonteerd, er wordt vooraf een scenario uitgeschreven, het kan gebeuren in interviewstijl, knip- en plakwerk is eindeloos mogelijk … Een goede voorbereiding en duidelijk doel van aanpak zijn essentieel voor het succes, niet uw presentatiekwaliteiten. In een vraaggesprek voelt u zich bovendien veilig en weet u volledig waar u aan toe bent.

 

Webinars

Webinars zijn online seminars. Het is goedkoop, interactief en perfect om Expertise over te brengen. Voor een webinar wordt ook een scenario uitgeschreven en door middel van een Powerpoint-presentatie of een andere vorm met slides geeft u een presentatie waarbij uzelf niet in beeld hoeft te komen. Het is leuk als de volgers van het webinar de spreker in het begin even in beeld krijgen, maar het is niet noodzakelijk. Bovendien kunnen webinars perfect worden gegeven door iemand anders dan uzelf. Inhoudelijk kan u bijdragen, maar misschien is uw medewerk(st)er meer bedreven en kent hij eveneens uw materie.

 

Zo moet het niet!

Een bedrijfsvideo van 3 minuten waarin wat beelden gemonteerd worden van de gevel van uw praktijk, een shot van uzelf waarin u uw naam zegt en wat u doet en nog een aantal beelden die betrekking hebben op uw zaak of praktijk, zijn totale geldverspilling. Het heeft nooit gewerkt en zal net tegen u werken. Video moet storytelling zijn en problemen oplossen. De aanpak is essentieel en moet vertrekken vanuit ‘Duurzame Expertise Marketing’!

 

Webinars en video zijn dé tools die zich in sneltempo in onze economie nestelen. Ze worden reeds sterk geïntegreerd in de communicatiestrategie van bedrijven. De talloze mogelijkheden om in uw zaak of praktijk te integreren moeten bekeken worden in functie van uw behoeften.