Blog

website-voor-apotheker-online-bibliotheek-blog-pharmacomm-1024×697

Adverteren: Neen!

Duurzame Expertise Marketing wil groei voor zijn Apothekers realiseren op een organische manier. Je kan groei niet stimuleren door bijvoorbeeld adverteren in bladen, magazines of online advertenties. Het kost heel veel geld voor een zeer klein tot helemaal geen rendement, voornamelijk bij adverteren in bladen. Het is het medium van het verleden en is onrendabel in deze tijden.

 

Organische en duurzame groei

Wij opteren voor een duurzame en gratis manier waarin waarde wordt gedeeld en energie wordt gestoken in de opbouw van een community. Dit kan ook snel en is een fundament dat blijft.

 

Het belangrijkste is dat dit altijd rendement oplevert in de vorm van volgers, cliënten, expertise, geloofwaardigheid, eventueel online programma’s, e.a.

 

Advertenties zijn commercieel en hebben weinig meerwaarde voor de lezer en jezelf. Als ze ingezet worden als stimulatie of link naar je online activiteiten, kan dit een optie zijn. Maar ook in dit geval is de kostprijs te hoog in verhouding tot een heel laag rendement.

 

Je moet al een consistente advertentiestrategie hebben en voor deze zeer hoge budgetten kan je online enorm veel actie ondernemen.

 

Content is King!

‘Content is King!’ is één van de belangrijkste uitdrukkingen in de internetwereld. Copywriting omvat de waardevolle inhoud die op je website staat. Dit kan in vele vormen, niet enkel in tekst. Ook foto’s, video’s, audio, webinars, online programma’s, … kunnen ‘content’ zijn.

 

Je blog is een basisfundament. Het verwijst door, linkt, is inhoud voor boek of document, doet verkopen, geeft vertrouwen … Je kan je artikelen archiveren in categorieën als een bibliotheek waar mensen in gaan kijken op het moment dat zij het nodig hebben. Je inhoud blijft toegevoegde waarde leveren, zelfs jaren later.

 

Goede teksten leiden tot geloofwaardigheid. Je bevestigt je reputatie.

 

Tijd investeren in het opbouwen van een online bibliotheek is de enige duurzame manier om succes te boeken. Adverteren heeft een zeer tijdelijk effect waar je weinig tot geen rendement mee haalt. In praktijk kost het geld en creëer je een kunstmatige achterban. Door interessante en waardevolle inhoud te delen creëer je een community van volgers die echt interesse hebben in wat je te vertellen hebt.